miercuri, 12 martie 2014

Optimist vs Pesimist

Ma caracterizez ca fiind o persoana optimista in ciuda faptului ca viata ne ofera si urcusuri si coborasuri, important este sa faci fata si la bine si la mai putin bine cu o atitudine pozitiva.
Acum sa nu ne imaginam ca la mine totul e roz,
insa vreau sa imi mentin zambetul pe buze si pozitia ferma indiferent de situatie.
Opt ore pe zi, 5 zile pe saptamana  ascult parerile colegei mele, o persoana pesimista.
De ce spun ca este pesimista? Datorita vaicarelilor: azi e frig, viata e scurta, la job e o atmosfera incarcata, am obosit, vreau altceva. Ok, am inteles: e frig- dar nu stai afara, maine va fi mai bine, viata e scurta- dar hai sa o mai lungim noi un pic prin momente frumoase, la job e o atmosfera incarcata- da poate ca nu este jobul perfect dar de ce sa nu te simti ca si cum ar fi, am obosit – dar nu spune nimeni sa nu iei o pauza, vreau altceva- fa o schimbare atunci: de job, de look, apuca-te de sport, de invatat o noua limba.
Oamenilor nu le place compania celor plangaciosi, cei ce nu fac altceva decat sa se vaite non stop.
Henry Ford spunea: „Daca tu crezi ca nu poti, ai dreptate; daca tu crezi ca poti, din nou, ai dreptate. Puteti sa aveti incredere in dumneavoastra? Puteti sa credeti ca vi se pot intampla lucruri bune? Acesta este cel mai frumos cadou pe care vi-l puteti face,  sa jucati o vreme jocul optimistului. Renuntati la vaicareli si actionati! Bucurati-va de viata si experimentati un comportament optimist! Merita din plin!”
Nu te costa nimic si nu doare sa fii un pic mai pozitiv, sa te bucuri pentru o zi insorita dupa o saptamana de ploaie, sa razi atunci cand cei din jurul tau pun in discutie subiecte amuzante, sa inveti din greseli si sa constientizezi ce trebuie schimbat.
Foloseste cuvinte pozitive, asculta muzica relaxanta, danseaza, citeste o carte frumoasa, dicuta cu colegii, zambeste-i persoanei iubite si ai sa vezi ca te vei simti altfel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu